TM 13017 Ekspropriation, ledninger og veje

21. november 2018, 01:00
UDSOLGT

Formål

EnviNa og Bech-Bruun fortsætter i 2018 med at sætte fokus på jura i den kommunale natur-, miljø- og planforvaltning. 

Vi udbyder 10 særskilte juridiske grundkurser, som samlet eller hver for sig giver medarbejderne i de kommunale natur- og miljøforvaltninger mulighed for at blive indført eller ajourført på de centrale sagsbehandlingsområder.

De juridiske grundkurser er målrettet såvel den erfarne kollega, som har brug for at få sin viden genopfrisket, som den kollega, som netop er startet i et nyt område. De juridiske grundkurser har til formål at sikre deltageren grundlæggende kendskab til de vigtigste regler og retspraksis såvel på de grundlæggende juridiske færdigheder, som enhver medarbejder i en offentlig forvaltning bør mestre, som de enkelte fagområder.

Specialiserede medarbejdere har (måske) en tendens til at fokusere på de fagområder, som de er ansvarlige for. Eksempelvis kan en medarbejder med ansvar for miljøgod-kendelse overse problemstillinger vedrørende jordforurening eller naturbeskyttelse, hvis de ikke har et grundlæggende kendskab til reglerne. 

De juridiske grundkurser består af 10 moduler, som giver den kommunale sagsbehandler mulighed for at få kendskab til de mest centrale sagsområder i natur- miljø- og planforvaltningen, hvor den enkelte medarbejder kan sikre en et godt tværgående kendskab til reglerne eller vælge de moduler, som er særligt relevante.

Kursusdeltagerne vil få udleveret en materialesamling samt et kursuscertifikat.

De gennemgående undervisere vil være partner Jacob Brandt og specialistadvokat Mark Christian Walters fra Bech-Bruun, som har mange års erfaring med rådgivning af offentlige myndigheder på natur-, miljø- og planområdet. Begge er stærkt specialiseret i miljø-, naturbeskyttelses- og planret og blandt de førende advokater på området. På enkelte moduler vil underviserne dog være andre specialiserede advokater fra Bech-Bruun, der har en særlig indsigt i det pågældende kursusemne.

Modul IX fokuserer på ekspropriation, ledninger og veje.

Det er en fordel for medarbejderne i de kommunale natur- og miljøforvaltninger at have et indblik i de regler, der gælder for ekspropriation, ledninger og veje.

Måske overvejer kommunen at beskytte grundvandet mod bl.a. pesticider ved at udstede påbud om rådighedsindskrænkninger i medfør af miljøbeskyttelseslovens § 24, stk. 1. Sådanne afgørelser kan have karakter af ekspropriation og det er nødvendigt at have et vist kendskab til reglerne, herunder muligheden for at indgå frivillige aftaler.

For så vidt angår ledninger skal kommunerne ofte forholde sig til fx forsyningsselskabers ønske om at placere ledninger på kommunale ejendomme. I den forbindelse skal man kende det såkaldte gæsteprincip og de regler, der gælder for placering og flytning af ledninger.

Medarbejderne i de kommunale natur- og miljøforvaltninger kan heller ikke undgå at komme i berøring med vejlovgivningen. Kursusmodulet giver en grundindføring i vejlovgivningen med særligt fokus på de områder, der er relevante for medarbejdere, der arbejder med natur- og miljøforvaltning. Et væsentligt element er vejlovgivningens regler for veje i landzone og reglerne om skiltning på vejarealer. 

Målgruppe
Både den nyansatte og den erfarne medarbejder
Kontaktpersoner

Lone Mølgaard, EnviNa - mail@envina.dk

Sted
Sinatur Hotel Storebælt, Østerøvej 121, 5800 Nyborg
Priser og rabatter
A-medlemmer kr. 1.950,-. B-medlemmer kr. 2.450,-
Øvrigt

Minimum 18 deltagere og maks. 35 deltagere

Senest 9. oktober 2018. Tilmeldingen er bindende

1 dag

Tilmeldingsformular
Du skal være A eller B-medlem for at tilmelde dig kurset.
Er du allerede medlem, så kan du logge ind her.
 
A-Medlemsskab
  • Intranet adgang (debat- og videndelingsplatform)
  • Adgang til kurser med rabat
  • Nyhedsbrev
B-Medlemsskab
  • Adgang til kurser
  • Nyhedsbrev