TM 13013 Affald

Se program

Formål

EnviNa og Bech-Bruun fortsætter i 2018 med at sætte fokus på jura i den kommunale natur-, miljø- og planforvaltning. 

Vi udbyder 10 særskilte juridiske grundkurser, som samlet eller hver for sig giver medarbejderne i de kommunale natur- og miljøforvaltninger mulighed for at blive indført eller ajourført på de centrale sagsbehandlingsområder.

De juridiske grundkurser er målrettet såvel den erfarne kollega, som har brug for at få sin viden genopfrisket, som den kollega, som netop er startet i et nyt område. De juridiske grundkurser har til formål at sikre deltageren grundlæggende kendskab til de vigtigste regler og retspraksis såvel på de grundlæggende juridiske færdigheder, som enhver medarbejder i en offentlig forvaltning bør mestre, som de enkelte fagområder.

Specialiserede medarbejdere har (måske) en tendens til at fokusere på de fagområder, som de er ansvarlige for. Eksempelvis kan en medarbejder med ansvar for miljøgod-kendelse overse problemstillinger vedrørende jordforurening eller naturbeskyttelse, hvis de ikke har et grundlæggende kendskab til reglerne. 

De juridiske grundkurser består af 10 moduler, som giver den kommunale sagsbehandler mulighed for at få kendskab til de mest centrale sagsområder i natur- miljø- og planforvaltningen, hvor den enkelte medarbejder kan sikre en et godt tværgående kendskab til reglerne eller vælge de moduler, som er særligt relevante.

Kursusdeltagerne vil få udleveret en materialesamling samt et kursuscertifikat.

De gennemgående undervisere vil være partner Jacob Brandt og specialistadvokat Mark Christian Walters fra Bech-Bruun, som har mange års erfaring med rådgivning af offentlige myndigheder på natur-, miljø- og planområdet. Begge er stærkt specialiseret i miljø-, naturbeskyttelses- og planret og blandt de førende advokater på området. På enkelte moduler vil underviserne dog være andre specialiserede advokater fra Bech-Bruun, der har en særlig indsigt i det pågældende kursusemne.

Modul V fokuserer på affaldsreguleringen.

Affaldsreguleringen er kompleks og gennemsyret af EU-retlige direktiver og forordninger som udgør en speciel kombination med særegne danske traditioner og ordninger.

Deltagerne sikres en indføring i strukturen i affaldsreguleringen samt de centrale definitioner, som kommunen skal anvende i administrationen på området.

Den retlige ramme for affaldsplanlægning og vedtagelse af affaldsregulativer samt betydningen af affaldshierarkiet i forbindelse hermed. Affaldsgebyrer og affaldsafgifter er en central del af reguleringen på området.

Forholdet mellem miljøbeskyttelseslovens § 19 og § 33 giver til stadighed vanskeligheder i større og mindre projekter, hvor der anvendes affald. Seneste retspraksis fra nævnet og domstolene danner grundlaget for en afklarende gennemgang.

Tilsyn og håndhævelse på affaldsområdet kan give anledning til store fortolkningsspørgsmål, og nogle af de direkte gældende regler udlægges sammen med gennemførelsen af en diskussion af mulighederne for at håndtere henkastet affald.

Afslutningsvist fokuseres på samspillet mellem jordflytning og affald. Såvel ren som forurenet jord kan være affald, og affaldsreglernes betydning for håndteringen af jord er undervurderet

Målgruppe

Både den nyansatte samt den erfarne medarbejdere

Dato

29. maj 2018 kl. 9.00-16.00

Tidspunkt

Tirsdag 29. maj 2018

Tilmeldingsfrist

Senest den 16. april 2018

Kontaktpersoner

Lone Mølgaard, EnviNa - [email protected]

Kursusprogram

Sted

Sinatur Hotel Storebælt, Østerøvej 121, 5800 Nyborg

Deltager antal

Minimum 18 deltagere og maks. 35 deltagere

Antal dage

1 dag

Pris

A-medlemmer kr. 1.950,-. B-medlemmer kr. 2.450,-

Planlagt

Nej

Kursus tilmelding

Du skal være logget ind på EnviNa for at tilmelde dig et kursus!

Både A og B medlemmer kan tilmelde sig kurser.

Allerede medlem?

Havde du en bruger på det "gamle" intranet kan du bare logge ind med de samme informationer. Vi har overflyttet alle dine informationer. Log ind her

Ny bruger?

Er du ikke allerede medlem af EnviNas Intranet kan du oprette en ny bruger.
Læs mere om vores medlemstyper her inden du opretter dig. Medlemstyper på EnviNa
Opret ny bruger her
Har du glemt koden til din bruger eller virker den ikke fra det gamle intranet kan du bestille en ny kode her.
 

1 tilmelding pr. bruger

EnviNa oplever der er flere brugere som tilmelder deres kolegaer med samme profil.
Systemet anvender regnskabs-informationer tilknyttet den aktuelle bruger der er logget ind.
Derfor skal hver enkelt person der ønsker at tilmelde sig et kursus være logget ind med deres egen bruger!