TM 08 - Tilsyn/håndhævelse og myndighedspassivitet

EnviNa og Bech-Bruun fortsætter i 2017 med at sætte fokus på jura i den kommunale natur- og miljøforvaltning.
Vi udbyder 8 særskilte juridiske grundkurser, som samlet eller hver for sig giver medarbejderne i de kommunale natur- og miljøforvaltninger mulighed for at blive indført eller ajourført på de centrale sagsbehandlingsområder.
De juridiske grundkurser er målrettet såvel den erfarne kollega, som har brug for at få sin viden genopfrisket, som den kollega, som netop er startet i et nyt område. De juridiske grundkurser har til formål at sikre deltageren grundlæggende kendskab til de vigtigste regler og retspraksis såvel på de grundlæggende juridiske færdigheder, som enhver medarbejder i en offentlig forvaltning bør mestre, som de enkelte fagområder.
Specialiserede medarbejdere har (måske) en tendens til at fokusere på de fagområder, som de er ansvarlige for. Eksempelvis kan en medarbejder med ansvar for miljøgod-kendelse overse problemstillinger vedrørende jordforurening eller naturbeskyttelse, hvis de ikke har et grundlæggende kendskab til reglerne.
De juridiske grundkurser består af 8 moduler, som giver den kommunale sagsbehandler mulighed for at få kendskab til de mest centrale sagsområder i natur- og miljøforvaltningen, hvor den enkelte medarbejder kan sikre en et godt tværgående kendskab til reglerne eller vælge de moduler, som er særligt relevante.
Kursusdeltagerne vil få udleveret en materialesamling samt et kursuscertifikat.
De gennemgående undervisere vil være partner Håkun Djurhuus og specialistadvokat Jacob Brandt fra Bech-Bruun, som har mange års erfaring med rådgivning af offentlige myndigheder på natur- og miljøområdet. Begge er stærkt specialiseret i miljø-, naturbeskyttelses- og planret og blandt de førende advokater på området

Formål

Modul VIII fokuserer på tilsyn/håndhævelse og myndighedspassivitet.
Det afsluttende kursusmodul sætter fokus på de retlige rammer for kommunernes tilsyn med og håndhævelse af de mange regelsæt, som de forgangne 7 moduler har omhandlet.
Et væsentligt element er regler for tilsyn efter den relativt nye tilsynsbekendtgørelse samt reglerne om brugerbetaling for tilsyn. Tvangsindgrebsloven vil ligeledes blive gennemgået efter en indføring i de retlige rammer for kommunens tilsynspligt, hvor der ikke er fastsat særlige regler herfor.
Kommunernes forskellige reaktionsmuligheder vil blive gennemgået, og en grundig indføring i valget mellem fysisk og retlig lovliggørelse vil være en del af dette modul.
Kursusmodulet afsluttes med den seneste teori og retspraksis om myndighedspassivitet. I mange lovliggørelsessager kan det give anledning til tvivl, hvorvidt kommunen har fortabt sin mulighed for at håndhæve reglerne pga. passivitet. Der kan ikke opstilles en generel regel om hvor lang tid, at der skal gå, før passivitet indtræder – det er en konkret vurdering. De centrale elementer i den konkrete vurdering bliver gennemgået

Målgruppe

Både den nyansatte samt den erfarne medarbejdere

Kursus nr.

TM 08

Dato

07. november 2017

Tidspunkt

Tirsdag 07. november 2017

Tilmeldingsfrist

Senest den 15. september 2017.
Tilmelding er bindende

Sted

Sinatur Hotel Storebælt, Østerøvej 121, 5800  Nyborg 

Deltager antal

Minimum 17 deltagere og maks 35 deltagere

Antal dage

1 dag

Pris

Medlemmer kr. 1.650,- Ikke medlemmer kr. 2.650,-

Planlagt

Ja

Kursus tilmelding

Du skal være logget ind på EnviNa for at tilmelde dig et kursus!

Både A og B medlemmer kan tilmelde sig kurser.

Allerede medlem?

Havde du en bruger på det "gamle" intranet kan du bare logge ind med de samme informationer. Vi har overflyttet alle dine informationer. Log ind her

Ny bruger?

Er du ikke allerede medlem af EnviNas Intranet kan du oprette en ny bruger.
Læs mere om vores medlemstyper her inden du opretter dig. Medlemstyper på EnviNa
Opret ny bruger her
Har du glemt koden til din bruger eller virker den ikke fra det gamle intranet kan du bestille en ny kode her.
 

1 tilmelding pr. bruger

EnviNa oplever der er flere brugere som tilmelder deres kolegaer med samme profil.
Systemet anvender regnskabs-informationer tilknyttet den aktuelle bruger der er logget ind.
Derfor skal hver enkelt person der ønsker at tilmelde sig et kursus være logget ind med deres egen bruger!